Materialval

För våra produkter används endast material av högsta kvalitet och prestanda.

Takväv

I våra tälttak använder vi en PVA-belagd polyesterväv. Denna har en plastbelagd utsida som garanterar skydd mot alla typer av väderlek.

Fönsterfolie

Vår fönsterfolie tillverkas i Japan av en av världens ledande tillverkare. Den uppfyller alla kvalitetskrav gällande hållbarhet och miljö.

100 % Acryl i tältväggarna.

Denna typ av väv går inte ens att jämföra med andra tyger.
Färgen som håller: Väven har högsta färgäkthet. Den är spinnfärgad, dvs. färgad redan på fiberstadiet, inte som färdig väv.
Styrka och form: Överlägsenheten hos denna acrylväv, Tempotest från Parafabriken i Italien, för utomhusbruk är välkänd.
Alla Tempotest tyger tillverkas i 100 % utomhusacryl. Denna absorberar UV-ljus i mycket lägre omfattning än t.ex. polyester eller billiga ”blandacryler” eller plastbelagda väv, som man tyvärr lätt kan bli lurad av.

Nanoteknologi

Nanoteknologi: Smutsen bara rinner av. All teknik från Para Tempotest använder en yta som bildar en molekylär barriär på nanonivå (= en miljarddels meter) runt varje fiber, ett dubbelverkande och självrengörande skyddsystem mot vatten och fläckar. På det här viset ser nanotekniken till att även regn kan skölja bort smutsen.

Blixtlås

Blixtlåsen i våra tält är rejäla spirallås, som fungerar år efter år. Vår leverantör Opti, är enligt vår långa erfarenhet marknads- ledande i kvalitet.
Alla komponenter in i minsta detalj noggrant valda. Undrar du över något är Du alltid välkommen att höra av Dig. Vi talar ofta och gärna om kvalitet och varför Du bör välja det enda tält- alternativet tillverkat i Sverige.

Skruvfria beslag

Används till alla tält och soltak. Vi har ritningar till de flesta husvagnsmodeller på marknaden, och syr Ditt tält så att det passar just Din vagn.